El passat dimarts 26 de novembre vam tenir el plaer de compartir una xerrada amb la Mar Dalmases dietista-nutricionista
Vam repassar la piràmide nutricional
Els aliments de consum ocasional són principalment els què contenen sucre, sal i greix de mala qualitat (carns grasses, botifarres, hamburgueses, paté, mantega, refrescs i sucs de fruita envasats, patates xip i altres snakcs ....)
Els aliments de consum setmanal poden anar de 4 a o 6 unitats d'ous, 2-4 racions de llegums, 3-4 racions de carn amb baix contingut amb greix (pollastre, gall d'indi, conill) i 2-3 racions de peix (limitant el consum de peix espasa, tonyina vermella, caps de marisc)
Els aliments de consum diari són 5 fruites i verdures, 4-6 racions de cereals integrats o tubercles, 3-6 racions d'oli d'oliva verge, 2-3 racions de llet i derivats amb baix contingut de greix
Alguns dels consells que ens va indicar:
- L'alimentació ha de ser adaptada a l'edat, cultura, horaris ....
- L'alimentació ha de ser variada, combinant aliments segons l'estació de l'any
- L'alimentació ha de ser suficient sense dèficit ni excés de cap nutrient.
- Cal oferir aliments saludables: respectant l'apetència de l'infant, menjant en família sempre que es pugui i creant un ambient agradable i relaxat i fins i tot compartint les feines relacionades amb l'alimentació
- No forçar o castigar per no menjar, mostrar angoixa o donar per fet que un aliment no agrada, ni substituir aliments rebutjats per altres de més acceptació o utilitzar aliments com a premi o per calmar disgustos
- No mostrar obsessions pel pes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada