dimarts, 25 de febrer del 2014

Resum de l'activitat del dimarts 25 de febrer de 2014: Quina escola triem ?

Mestres i famílies de diferents escoles de la comarca hem compartit l'experiència i les incògnites que ens genera el triar l'escola dels nostres infants.

Hem tingut el punt de vista de diferents tipologies d'escola i ensenyament:
- Escola Ginebró
- Escola Pia
- Escola Lledoner
- Col·legi Jardí
La Llavor

Cadascú ens va explicar el funcionament de la seva tipologia d'escola, concertada, pública, comunitat d'aprenentatge, espai de criança compartida ....

Però algunes de les característiques que van sorgir a tenir en compte són:
- Valors
- Projecte educatiu
- Proximitat i "logístic"
- Sentir-se còmode amb l'entorn d'altres famílies
- Econòmic
- Puntuació
 .....

Cada família ha de fer-se aquesta llista pròpia i posar-s'hi unes prioritats que l'ajudin a escollir.

I les recomanacions van ser que a part de fer la visita en les portes obertes per a tenir accés a la informació del projecte, poder fer una visita durant les entrades i sortides de l'horari escolar per a veure com les famílies porten o recullen als seus infants, no tant per "quin tipus de família" és sinó per la manera d'actuar, de respectar als infants .... l'educació que els transmeten en aquests moments.

També vam escoltar experiències de famílies que han canviat el seu infant d'escola i els infants s'hi han adaptat perfectament. D'altres que l'escola a la qual han anat no ha estat la desitjada i els ha sorprès molt gratament el què hi han trobat .....

Així que, feu-hi una pensada, però tot es pot canviar si creiem que ens hem equivocat !



Moltíssimes gràcies a les educadores que han compartit aquesta tarda amb nosaltres i a totes les famílies que ens hi heu pogut acompanyar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada