dimarts, 10 de febrer de 2015

Resum de l'activitat del 10 de febrer: Quina escola tries?El passat dimarts dia 10 de Febrer ens vam trobar per parlar de diferents escoles de la comarca i hem compartit l'experiència i les incògnites que ens genera el triar l'escola dels nostres infants. 
La xerrada va ser amena i distreta amb explicacions per part de les escoles que van poder venir i les experiències personals de les mares que érem allà.

Ens van visitar EL GINEBRÓ, LA LLAVOR i el CEIP EL LLEDONER. Tot i que al final van faltar algunes escoles que tenien previst venir, aquests tres centres van poder explicar quina línia segueixen per l'educació dels infants.

EL GINEBRÓ ens van explicar el seu projecte cooperatiu que engloba tota l'etapa escolar des de P3 fins al batxillerat i els cicles formatius.

El dimarts vam tenir problemes tècnics per poder veure un vídeo que tenien preparat, però ara us el fem arribar:LA LLAVOR és un espai de criança compartida obert per infants de 1 a 6 anys amb una implicació total per part dels pares i mares on l'objectiu es deixar que els nens i nenes gaudeixin amb llibertat el seu ritme de creixement. La Llavor és una escola verda i de criança respectuosa amb el que els nens necessiten. També ens va presentar una exposició de fotografies del seu espai a Corró d'Amunt on els nens i nenes podem jugar i gaudir de la natura.

Del CEIP EL LLEDONER ens va visitar la seva directora i ens va explicar com funciona la comunitat d'aprenentatge en que es base l'escola i la implicació dels pares per fer de l'escola un espai obert, participatiu i de qualitat.

Algunes mares van explicar experiències personals alhora de buscar i escollir l'escola dels seus fills. Vam fer consultes concretes sobre les escoles, i ens vam explicar la creació d'una nova escola a Granollers que és la fusió del CEIP Pau Vila i el CEIP Fàtima. També es va parlar del tema de les inscripcions i de l'ordre de preferències alhora d'inscriure les escoles de la ciutat que t'interessen.

Algunes de les característiques que van sorgir a tenir en compte són:
- Valors
- Projecte educatiu
- Proximitat i "logístic"
- Sentir-se còmode amb l'entorn d'altres famílies
- Econòmic
- Puntuació

 .....Us deixem la llista d'escoles de la ciutat de Granollers i el calendari de portes obertes. 
També us deixem l'enllaç a la guia 8 orientacions per triar escola de la Fundació Jaume Bofill

Moltíssimes gràcies a les educadores que han compartit aquesta tarda amb nosaltres i a totes les famílies que ens hi heu pogut acompanyar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada