dimarts, 14 de maig del 2013

Resum de l'activitat del 14 de maig: Salut bucal infantil

El dimarts 14 de maig vam poder escoltar la importància d'una bona higiene bocal de la mà de la dentista pediàtrica Dra Camila Palma.


Ens va remarcar la importància de revisar anualment les dents en bebès ja que les dents de llet influeixen en el creixement de les dents definitives.

Una càries en la dent de llet, doncs, pot durar uns 7 anys, que és més o menys els anys perquè faci el canvi; aquest és molt temps per tenir una dent que no funciona correctament i a més són 7 anys que va influint negativament en el procés de creixement
de la definitiva.


També va recalcar que les càries són 100% previsibles, que hem d'intentar fer el possible perquè no surtin però que si acaben sortint, doncs posar-hi remei el més aviat possible. Sinó podem crear un trauma a l'infant ja que quan es va el dentista per tapar una càries és
molt més dolorós que si hi anem per una revisió anual rutinària.


Com ella ens va dir, s'ha d'anar al dentista a prevenir i no ha curar.
 
Per detectar les càries en els menors, ens hem de fixar en taquetes blanques que surten en les dents.

El que recomanen per quan estan sortint les dents sónels rosegadors de pal, pastanagues pelades i el Chamodent (homeopatia) 5 boletes.
En quan a xumets recomana que com més petit millor i que a partir dels 2 anys deixar-lo. Una manera de deixar-lo, ens va explicar que és tallant la punta i així el nen pensa que ja no li consola succionar.

Ens va mostrar diferents utensilis per a netejar les dents dels nostres nadons i ens va fer èmfasi en que convé fer una petita neteja diària a tots els nens amb pasta dentrífica fluorada amb 1500ppm com a mínim.


Per mantenir una bona higiene bucal ens va recomanar:
- A partir dels 3 mesos: 1 vegada al dia passar una gaseta, didal de silicona per les genives.
- Quan surt la primera dent, rentar dos cops al dia.
- A partir dels 2 anys, utilitzar la pasta amb fluor.

Fins que un nen no se sap cordar les sabates sol o fins que no escriu amb lletra lligada, hauríem de ser els pares qui els hi rentéssim les dents.

Dir-vos que tenen consulta en la clínica del c/Francesc Macià de Granollers.


Agraïm a la Dra. Camila per la seva col·laboració i donem les gràcies a tots els assistents per haver vingut a xerrada.

Al final de la sessió amb disfrutar saltant a l'interior de la boca gegant inflable i dels jocs educatius que hi havia en l'exposició facilitada per la Diputació de Barcelona.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada