dijous, 30 de maig del 2013

Resum de l'activitat del 30 d'abril: Dibuix infantil


El dimarts 30 d'abril vam tenir el plaer de compartir una bona estona amb la Judit Cueto, psicòloga i grafòloga.





Ella ens ha fet veure la importància que té el dibuix entre els 0 i els 6 anys.
També ens va insistir que amb el dibuix es plasma el món interior d'un mateix i que per això el dibuix és terapèutic. A partir del dibuix estimulem la percepció, desenvolupem la psicomotricitat fina, entrenem la escriptura, i facilitem l'auto-coneixement de l'infant, entre d'altres beneficis.

Per això és molt important que el nen tingui el seu abast les eines per poder dibuixar. I si no li agrada dibuixar massa, almenys que tingui la facilitat de poder-ho provar perquè ho té al seu espai de joc.

Ens va remarcar que el millor instrument per iniciar-se en el dibuix en les primeres edats són les ceres o el bolígraf, ja que llisquen millor per les superfícies.

Per analitzar un dibuix s'ha de tenir en compte l'edat del nen i hem de saber si una característica es repetix sovint o si ha estat una cosa puntual.

Segons els colors que predominen, les formes utilitzades, el punt d'inici, el traç, la pressió, etc. podem obtenir informació sobre el caràcter i personalitat del nen
.




Per posar-vos alguns exemples:
--> Nens que utilitzen colors suaus són més sensibles amb un món interior molt gran; pel contrari, els nens que utilitzen colors més càlids són nens amb una emotivitat més oberta i expressiva.
 
--> Si un nen fa un dibuix i després el ratlla tot, ens està indicant dificultats a nivell d'autoestima.

--> Si s'ocupa la major part del full, són nens més extravertits i si el fa més buit, hi ha més retraiment.

--> Si la pressió és més lleugera són nens que prefereixen activitats més calamdes i si és més forta, necessiten moviment, espais oberts.

Si voleu saber més, teniu la seva pàgina web http://www.garabatosydibujos.com/ i al facebook http://www.facebook.com/GarabatosYDibujos

Donar les gràcies a tots els assistents i a la Judit per la seva col·laboració.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada